miercuri, 25 mai 2011

Casa bantuita din Apahida - blestem intre vecini

Oameni ciudati, imbracati in negru si vopsiti pe la ochi, stau in casa si scot zgomote ciudate. Vin in miez de noapte si stau acolo pana pe la doi-trei noaptea, cainii incep sa urle si se aud vajaituri stranii. Am iesit si eu , cu groaza, sa ii intreb cine sunt si ce cauta... si mi-au spus ca ei sunt satanisti si vorbesc cu spiritele sustine nea Gheorghe. In afara de aceste vizite stranii, mai vin grupuri de tineri, dornici de aventura, care vor sa demonstreze ca sunt sau ca nu sunt fantome in casa. In casa mai stau si boschetari care nu au pe unde dormi si isi pun paturi in geam ca sa nu fie rece; intr-o vreme stateau cei care lucrau la drumuri declara tanti Ana.
Documentandu-ma mai departe, m-am dus si la unul dintre preotii comunei ca sa ma lamureasca mai bine in ceea ce priveste partea spirituala a casei, spunandu-mi ca respectiva casa este bantuita de tigani, care cauta mereu probleme, si ca povestile cu fantome sunt de adormit copiii sau in cel mai rau caz, de speriat. Aceste povesti prind mai mult la oamenii care nu prea vin la biserica sau nu apartin de un cult din comuna afirma parintele S.T.
In cautarea de informatii am ajuns si la primarie. Acolo am fost trimis la domnul viceprimar G.F. care cunostea istoricul economic al acestei case si venind vorba de bantuieli mi-a spus urmatorul lucru: in ceea ce priveste casa, sa nu crezi ca are vreo legatura oculta sau ceva asemanator, pentru ca sunt doar niste inventii ale oamenilor afirma domnul viceprimar.
Adevarata poveste
Aceasta poveste a inceput cu tanti Milica, prima proprietari a acestei case. Dupa moartea sotului si a fiului ei, tanti Milica a ramas singura in casa o perioada indelungata. Ea cersea prin garniturile de tren, pentru ca o vedeam cum se urca pe tren si mergea prin compartimente si cerseasca spune tanti Roza. Eu am fost la ea in casa, a fost o femeie de treaba si n-a fost proasta, sa stii, dar dupa moartea sotului, care s-a spanzurat, vecina sa ii baga in cap ca prin casa ei umbla Lucifer, satana, dracu, si de aceea ea se temea si chema pe vecina sa Aurelia ca sa ii unga geamurile cu vazelina sa nu stea spiritele sau sa nu mai scartaie geamurile continua tanti Roza.Eu cred ca problema aceasta a pornit de la vecina sa, care a blestemat-o pe Milica, pentru ca ele doua aveau mai tot timpul cate ceva de impartit, chiar daca erau neamuri. Si barbatus-o s-a spanzurat pentru ca a prins-o pe Milica cu nepotus-o in pat, si eu cred ca asta au avut de impartit ele doua conchide tanti Roza.
Dupa spusele vecinilor, femeia ar fi innebunit si si-a vandut casa doamnei Silvia, o botanista, care se ocupa de plante exotice, aceasta a cumparat casa de la tanti Milica pe 11 milioane. Au trecut vreo trei ani de cand Milica i-a vandut casa doamnei Silvia si atunci s-a intors si umbla prin sat spunand ca este bantuita casa in care a stat si ca nu dormea cu noptile din cauza zgomotelor facute de spirite, dar asta era o scuza pentru ca voia doar sa isi recupereze casa platind cu aceeasi suma pe doamna Silvia, dar n-a reusit afirma nea Gheorghe.
Nu, eu nu cred
In tot acest interogatoriuam intrebat-o pe tanti Roza daca dansa crede in fantomele din casa respectiva, iar dansa, foarte sigura pe ea si parca putin revoltata ca toata lumea sustine lucrul acesta , a spus Nu, eu nu cred ca exista vreo fantoma in casa, daca vrei eu ma duc si dorm acolo, numai ca sa iti demonstrez a zis tanti Roza.
Mai multi proprietari
Hotararea doamnei Silvia de a vinde casa s-a facut auzita de preotul din Chiuiesti care a si cumparat-o. Preotul a pus casa pe picioare si a stat timp indelungat in casa, dar considerand ca sta prea departe de parohie, preotul a vandut casa unor oameni de afaceri, Berar E.A. si asociatul Catalin I. actualii proprietari, care au cumparat casa si aveau planuri mari, adica voiau sa construiasca un bloc cu parter si doua etaje (P+2), sustinea unul dintre asociati. Imobilul a fost cumparat cu suma de 70 mii de euro, dar din pricina crizei economice, investitorul nu a mai contruit nimic. Anul trecut chiar, voia sa vanda, dar nu a obtinut nici macar jumatate din suma cu care a cumparat respectivul imobil spune domnul viceprimar. Gura satului spune ca investitorul ar fi licitat casa unei banci, dar pierzand licitatia, imobilul este in custodia respectivei banci.